Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016

Οι εορταστικές εκδηλώσεις της Εθνικής Εορτής της 28 Οκτωβρίου 1940 στη Σάμο

Οι επετειακές εκδηλώσεις της Εθνικής Εορτής της 28ης Οκτωβρίου 1940 στη Σάμο ξεκίνησαν με την Δοξολογία στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σάμου Ικαρίας και Κορσεών κ.Ευσεβίου.


Στη συνέχεια ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων στην πλατεία Πυθαγόρα και καταθέσεις στεφάνων από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του νησιού.
Η Σάμος φόρεσε τα γιορτινά της και τίμησε, όπως όλη η Ελλάδα, την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, την επέτειο του ΟΧΙ με την μεγάλη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση.
Μαθητές από όλα τα σχολεία της πόλης παρέλασαν για την τιμήσουν την εθνική γιορτή.
Ο καιρός σύμμαχος της εορταστικής μέρας και το κέντρο της πρωτεύουσας του νησιού γέμισε κόσμο που έσπευσε να δει την μαθητική παρέλαση η οποία μετά από αρκετά χρόνια πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της πόλης. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με τη μεγαλοπρεπή στρατιωτική παρέλαση η οποία τόνωσε την εθνική υπερηφάνεια και σκόρπισε ρίγη συγκίνησης στους παρευρισκομένους.
Πολλά τα στιγμιότυπα, τα οποία κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός της Σαμιακής Ενημέρωσης, από την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Σάμο:Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου