Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

Μετέφερε 40 πρόσφυγες από τον Έβρο προς τη Θεσσαλονίκη με φορτηγό - Καταδιώχθηκε και συνελήφθη ο διακινητής


Μετέφερε 40 πρόσφυγες από τον Έβρο προς τη Θεσσαλονίκη με φορτηγό

Σαράντα πρόσφυγες επιχείρησε να διακινήσει με φορτηγό από τον Έβρο προς τη Θεσσαλονίκη ένας 21χρονος έλληνας διακινητής, που συνελήφθη το μεσημέρι της Τετάρτης.

Κινούμενο στην Εγνατία Οδό, στο ύψος των διοδίων Ανάληψης, το όχημα που οδηγούσε θεωρήθηκε ύποπτο. Σε σήμα στάθμευσης που έκαναν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης και της Άμεσης Δράσης στον 21χρονο, αυτός ανέπτυξε ταχύτητα και ακολούθησε καταδίωξη. Στο ύψος της Νέας Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Σερρών (κόμβο Λαγκαδά), ο νεαρός διακινητής εγκατέλειψε το φορτηγό και προσπάθησε να διαφύγει πεζός, χωρίς να τα καταφέρει, καθώς εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Σε έλεγχο στο φορτηγό βρέθηκαν 40 Σύροι, μεταξύ των οποίων και 15 ανήλικοι, οι οποίοι στο σύνολό τους δεν διέθεταν έγγραφα για την παραμονή τους στην ελληνική Επικράτεια.

Όπως προέκυψε, είχαν μπει παράνομα στην Ελλάδα από την ελληνοτουρκική μεθόριο, με τη συνδρομή άλλων διακινητών, στους οποίους κατέβαλαν από 1.500 ευρώ ο καθένας και στη συνέχεια παρελήφθησαν από τον 21χρονο, προκειμένου να τους μεταφέρει στη Θεσσαλονίκη.

Με δικογραφία σε βάρος του, από το Τμήμα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Θέρμης, για «παράνομη μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών από τα εξωτερικά σύνορα της χώρας προς τα εσωτερικό», καθώς επίσης και για αντίσταση και απείθεια, ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου