Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2016

Συνελήφθη 67χρονος για αρχαιοκαπηλία


Συνελήφθη 67χρονος για αρχαιοκαπηλία

Την υπόθεση έφεραν στο «φως» αστυνομικοί του τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ύστερα από έφοδο που πραγματοποίησαν σε χώρους ιδιοκτησίας του συλληφθέντα. Μάλιστα, όπως προέκυψε, ο 67χρονος –που δηλώνει επιχειρηματίας- φαίνεται ότι κατείχε χάρτες και σημειώσεις που χρονολογούνται σε προγενέστερες περιόδους, ενώ για την ανεύρεση αρχαιοτήτων, ο ίδιος, είχε προμηθευτεί και χρησιμοποιούσε εξειδικευμένο μηχάνημα τελευταίας τεχνολογίας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, σε διαδοχικές έρευνες που έγιναν σε χώρους του σπιτιού και της επιχείρησής του, αλλά και στο αυτοκίνητό του, εντοπίστηκαν μεγάλης αξίας θρησκευτικές εικόνες, ιερά σκεύη, 84 αργυρά και χάλκινα νομίσματα, πλήθος κοσμημάτων, έγγραφα, βιβλία και αντικείμενα που εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου περί αρχαιοτήτων.
Εξάλλου, κατά την ίδια ανακοίνωση, βρέθηκαν ένα δίκαννο όπλο, 54 φυσίγγια πυροβόλων όπλων, ένα διαβρωμένο περίστροφο, ένα μηχάνημα ανίχνευσης μετάλλων με τηλεχειριστήριο και φορητή μπαταρία, τέσσερις φορτιστές και δύο τρίποδα, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ένα ηλεκτρονικό σημειωματάριο, μία αντιασφυξιογόνα μάσκα, αντικείμενα, η προέλευση και χρονολόγηση των οποίων ερευνάται, και εξοπλισμός κατάλληλος για εκσκαφή αντικειμένων.
Ο κατηγορούμενος ως αρχαιοκάπηλος οδηγείται, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, στον αρμόδιο εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τη δράση του.
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου