Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2016

Δεκάδες χιλιάδες οι άστεγοι μετά τον νέο ισχυρό σεισμό στην Ιταλία


Δεκάδες χιλιάδες οι άστεγοι μετά τον νέο ισχυρό σεισμό στην Ιταλία

Ελαφρείς τραυματισμούς και πολλές καταστροφές κτηρίων προκάλεσε η νέα ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,7 βαθμών που έπληξε σήμερα το πρωί την κεντρική Ιταλία, προκαλώντας νέα αναστάτωση στους κατοίκους, λίγα μόνο 24ωρα μετά το τριπλό χτύπημα του Εγκέλαδου στις 26 Οκτωβρίου και ενώ η χώρα δεν έχει ακόμη συνέλθη από τον καταστροφικό σεισμό του Αυγούστου.
Σύμφωνα με το Ιταλικό ινστιτούτο, ο σεισμός ήταν έντασης 6,7 Ρίχτερ, ενώ το αμερικανικό ινστιτούτο γεωφυσικής USGS αναθεώρησε σε 6,6 βαθμούς το μέγεθος του σεισμού, από 7,1 βαθμούς που είχε ανακοινώσει αρχικά, και το εστιακό βάθος του σε 1,5 χιλιόμετρο -- από 108 χιλιόμετρα που είχε ανακοινώσει νωρίτερα.
Ο σημερινός σεισμός ήταν μεγαλύτερος από εκείνον που είχε πλήξει στις 24 Αυγούστου την κεντρική Ιταλία, προκαλώντας τον θάνατο σχεδόν 300 ανθρώπων. Χιλιάδες μετασεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν στις εβδομάδες που έχουν περάσει έκτοτε, περιλαμβανομένων δύο ιδιαίτερα ισχυρών δονήσεων την περασμένη Τετάρτη.
Σύμφωνα με την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, οι τραυματίες είναι περίπου είκοσι, αν και δεν μπορεί ακόμη να γίνει μια οριστική εκτίμηση της κατάστασης. Οι δύο από τους τραυματίες εντοπίστηκαν στο χωριό Αματρίτσε της κεντρικής Ιταλίας, που είχε πληγεί από τον σεισμό της 24ης Αυγούστου. Επίσης, τρείς άνθρωποι απεγκλωβίσθηκαν από τα συντρίμμια στο χωριό Τολεντίνο, στην περιφέρεια Μάρκε. Είναι καλά και φέρουν μόνον ελαφρά τραύματα.
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου