Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2016

Δικηγορικός Σύλλογος Σάμου: «πρέπει να επανέλθει η κανονικότητα στον τόπο μας»

Να  εφαρμοστεί επιτέλους κατά γράμμα ο νόμος 4375/2016 για το Προσφυγικό –Μεταναστευτικό και το άσυλο προκειμένου άμεσα να αποσυμφορηθούν τα νησιά από το πλήθος των προσφύγων που παρά τη θέληση τους παραμένουν στα νησιά , ζητά με  ανακοίνωσή του ο δικηγορικός σύλλογος Σάμου,  με την ευκαιρία της συγκέντρωσης που διοργανώνει την Κυριακή 30-10-2016 η κίνηση ΣΑΜΟΣ-SOS.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος καταγγέλλει και στηλιτεύει την αδυναμία της Κυβέρνησης να διαχειριστεί  το προσφυγικό και για πολλοστή φορά καλεί την συντεταγμένη πολιτεία, τις Αρχές και κάθε εμπλεκόμενο να αναλάβει τις ευθύνες της δίνοντας αποτελεσματικές λύσεις στα προβλήματα του προσφυγικού/μεταναστευτικού και να μην είναι «ωσεί παρούσα στις εξελίξεις».
« Εν όψει της ολοένα επιδεινούμενης κατάστασης στο νησί μας  διαμηνύουμε ότι επιτέλους πρέπει να επανέλθει η κανονικότητα στον τόπο μας, το αίσθημα ασφάλειας και η δημιουργικότητα στην παραγωγική διαδικασία και στην οικονομία.
Γνωρίζουμε ότι μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν .Μαγικές λύσεις στα προβλήματα του κόσμου δεν υπάρχουν, βεβαίως. Αυτές που υπάρχουν είναι συνήθως δύσκολες, ξεβολεύουν πολλά από τα εμπλεκόμενα μέρη, στεναχωρούν κάποιους και προϋποθέτουν τεράστια βούληση και υπερβάσεις για να υλοποιηθούν» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.
Τέλος οι δικηγόροι της Σάμου  επισημαίνουν  ότι υπερασπίζονται χωρίς ταλαντεύσεις τις βασικές αρχές και αξίες του νομικού τους πολιτισμού. Δηλώνουν  ότι θα είναι  σταθερά παρόντες στην καθημερινή μάχη για μια κοινωνία που θα στηρίζεται στην ελευθερία και τη δημοκρατία, προσηλωμένη στην αρχή του κράτους δικαίου και στο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είναι αντίθετοι και πολέμιοι στις λόγω και έργω επιθέσεις κατά των μεταναστών από «φασιστοειδή» και καλούν τον Σαμιώτικο λαό σε αγωνιστική επαγρύπνηση για την προστασία όχι μόνο των προσφύγων αλλά και της αξιοπρέπειας, της ανθρωπιάς και των δημοκρατικών κατακτήσεων.
era-aegean.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου