Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

Αντιδράσεις της ΤΕ του ΚΚΕ Σάμου για την συγχώνευση των πρωτοβάθμιων Συνεταιρισμών

«Ανυπόληπτες και εκβιαστικές»  χαρακτήρισε,  η ΤΕ του ΚΚΕ Σάμου, τις διαδικασίες για την ολοκλήρωση της τοπικής εφαρμογής του  νέου αντιαγροτικού νόμου 4384  για την συγχώνευση των πρωτοβάθμιων Συνεταιρισμών, την έγκριση του Καταστατικού του νέου Συνεταιρισμού και την εκλογή προσωρινής διοίκησης, στην οποία δεν έθεσε υποψηφιότητα και δεν συμμετέχει εκπρόσωπος του ΚΚΕ.
 Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής του ΚΚΕ,  ελάχιστη ήταν η συμμετοχή στις Γ.Σ των πρώην Συνεταιρισμών και στη Γενική Συνέλευση του νέου Συνεταιρισμού που δεν ξεπέρασε το 10% των μελών, ενώ  σημειώθηκε απουσία διαλόγου και παρεμπόδιση της αντιπαράθεσης για την ουσία του νόμου, του «νέου» Συνεταιρισμού και  του Καταστατικού του.
«Πιστοποιήθηκε και μ’ αυτό τον τρόπο, το κύριο και ουσιαστικό στοιχείο της όλης υπόθεσης, για το οποίο έγκαιρα είχε προειδοποιήσει το ΚΚΕ: Ότι ο νέος αντιαγροτικός νόμος  της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που εξελίσσει αρνητικότερα τους προηγούμενους ΠΑΣΟΚ & ΝΔ, θα περάσει τυπικά και ουσιαστικά από «φωτιά και σίδερο» τους εναπομείναντες μικρομεσαίους αγρότες-αμπελουργούς, θα μειώσει έως εξαφάνισης το εισόδημά τους και θα οδηγήσει σε συγκέντρωση της παραγωγής, μεταποίησης και εμπορίας του Σαμιώτικου κρασιού στα χέρια λίγων αετονύχηδων, σε βάρος των εκατοντάδων μικρών παραγωγών. 
Σε κάθε περίπτωση, οι αγρότες αμπελουργοί καθώς και οι εργαζόμενοι στο Συνεταιρισμό, δεν έχουν περιθώρια αναμονής και αυταπατών. Η συμμετοχή, η σχέση με το νέο Συνεταιρισμό, έχει μόνο εμπορικό, οικονομικό, συναλλακτικό περιεχόμενο. Πρόκειται για σχέση ατομικού παραγωγού-προμηθευτή και επιχείρησης για τους αγρότες και εργοδότη – εργαζομένων για τους εργατοϋπάλληλους. 
 Σύντομα οι αμπελουργοί θα χρειαστεί να υπερασπιστούν αγωνιστικά τον κόπο και το προϊόν τους, να διεκδικήσουν τη πληρωμή τους, οι δε εργαζόμενοι να υπερασπιστούν τα εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά τους δικαιώματᨻ αναφέρεται χαρακτηριστικά.
 Η ΤΕ ΚΚΕ τονίζει ότι οι αμπελουργοί της Σάμου  πρέπει άμεσα να οργανωθούν σε Αγροτικούς Συλλόγους ή άλλες μορφές αγωνιστικής συσπείρωσης , να συσπειρωθούν στην Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (Π.Α.ΣΥ) και στο Συντονιστικό των Μπλόκων, στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ), και μέσα από κει να αντισταθούν και να ανατρέψουν την αντιαγροτική- αντεργατική πολιτική. 
«Το ΚΚΕ, οι κομμουνιστές αμπελουργοί – αγρότες και εργάτες θα είναι όπως πάντα στη πρώτη γραμμή των αγώνων που έρχονται. Σε συμμαχία με όλους τους εργατοϋπάλληλους και τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, μπορούμε να αντισταθούμε, να διεκδικήσουμε, να προστατέψουμε το εισόδημά μας, να αποσπάσουμε επιμέρους κατακτήσεις και να ανοίξουμε το δρόμο για βαθιές ριζικές αλλαγές. Για να γίνουμε εμείς τα αφεντικά του πλούτου που παράγουμε και να τον διαθέτουμε για τις δικές μας ανάγκες» καταλήγει η ανακοίνωση.
era-aegean.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου