Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2016

Mυτιλήνη: Βανδάλησαν το λύκειο Παμφίλων


%cf%80%ce%b1%ce%bc%cf%86%ce%b9%ce%bb%ce%b1

Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνουν οι κλοπές σε σχολικά συγκροτήματα τις τελευταίες μέρες. Βανδαλισμένο  βρήκαν οι καθηγητές το Λύκειο Παμφίλων Λέσβου σήμερα το πρωί , κουφώματα σπασμένα, ζημιές στα εργαστήρια χημείας και πληροφορικής   ενώ οι δράστες αφήρεσαν και τρεις ηλεκτρονικούς υπολογιστές και έγγραφα. Ανάλογο περιστατικό κλοπής υπολογιστών είχε σημειωθεί και το Μάιο στο σχολείο και ο διευθυντής Παναγιώτης Χατζηβασιλείου όπως τόνισε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ , ζήτησε με έγγραφό του από το δήμο να τοποθετηθούν κάγκελα στα παράθυρα προκειμένου να μην είναι εύκολη η πρόσβαση στο σχολείο. Κατά την εκτίμηση του κυρίου Χατζηβασιλείου πρόκειται για άτομα που είχαν καλή γνώση του χώρου ενώ θα προχωρήσει σε καταγγελία στην αστυνομία. Μάθημα στο σχολείο σήμερα δεν έγινε αφού τα παιδιά διαμαρτυρόμενα για την κατάσταση έκαναν συμβολικά κατάληψη του αύλειου χώρου ενώ αναμένεται να καθαριστεί το σχολείο για να μπορέσει αύριο το Λύκειο Παμφίλων να λειτουργήσει κανονικά.
Πριν από λίγες μέρες ανάλογο περιστατικό με κλοπή υπολογιστών συνέβη στο 7ο δημοτικό Μυτιλήνης ενώ και το προηγούμενο διάστημα συνέβησαν ανάλογα περιστατικά σε διάφορα σχολεία.
Ένα άλλο περιστατικό αντιμετώπισαν σήμερα το πρωί μαθητές και καθηγητές στο Γυμνάσιο Λύκειο στο Ίππειος Λέσβου όπου βρήκαν ζωγραφισμένους  με άσεμνες εικόνες τους τοίχους του σχολικού συγκροτήματος. Και σε αυτή την περίπτωση μάθημα δεν έγινε, τα παιδιά επέστρεψαν στο σπίτι τους για να καθαριστούν οι τοίχοι που μάλιστα είχαν  βαφτεί πρόσφατα.
era-aegean.gr

1 σχόλιο:

  1. Η πορτα εχει γινει θρύψαλα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή