Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2016

Συγκέντρωση της κίνησης πολιτών «Σάμος SOS» στη πλατεία Πυθαγόρα της Σάμου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί Κυριακή 30-10-2016 η ανοιχτή συγκέντρωση  διαμαρτυρίας, της κίνησης πολιτών «Σάμος SOS» στην κεντρική πλατεία Πυθαγόρα της πόλης της Σάμου .
 Η προσέλευση των πολιτών από διαφορετικές περιοχές του νησιού σηματοδότησε  την αγωνία και τον έντονο προβληματισμό των κατοίκων της Σάμου για το μέλλον. 
Κεντρική ομιλήτρια της συγκέντρωσης ήταν η κ. Πατρίτσια Χατζηαντωνίου ενώ συντονιστής ήταν ο κ. Νίκος Μάρκου.
Το λόγο πήραν ο κος Βασίλης Βασιλείου μέλος της κίνησης πολιτών, ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Νίκος Κατρακάζος, ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της ΑΚΙΣ Αντώνης Σίμος, ο κ. Δημήτρης Έλληνας, ο πρόεδρος των ξενοδόχων Σάμου Κων/νος Κυριαζής, ο Α' αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου Μανώλης Φλωρούς η αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σάμου Ανδριάνα Παλαμάρη  και ο πρόεδρος του συλλόγου επιχειρηματιών ενοικιαζόμενων δωματίων κ. Νικόλαος Στεφανής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν την έναρξη της συγκέντρωσης - διαμαρτυρίας είχε προηγηθεί 
συγκέντρωση από την "κίνηση για τα ανθρώπινα δικαιώματα -αλληλεγγύη στους πρόσφυγες" μαζί με την Αντιφασιστική Κίνηση Φοιτητών Καρλοβάσου η οποία με ανακοίνωση στο Facebook στις 26/10 καλούσε τα μέλη της να συγκεντρωθούν στην πλατεία Πυθαγόρα στις 10:00 δηλαδή μία ώρα νωρίτερα από την συγκέντρωση της κίνησης πολιτών "Σάμος SOS", η οποία είχε ανακοινωθεί με δελτίο τύπου στις 22/10.
Ένταση δημιουργήθηκε κατά την έναρξη της συγκέντρωσης, όταν μέλη της αντιφασιστικής κίνησης φοιτητών Καρλοβάσου και της κίνησης "αλληλεγγύη στους πρόσφυγες" κρατώντας πανό διαδήλωναν ενάντια στα αιτήματα των πολιτών "Σάμος SOS".
Χρειάστηκε η επέμβαση των ΜΑΤ και των ανδρών του Λιμενικού οι οποίοι διαχώρισαν τις 2 πλευρές για να αποφευχθούν περαιτέρω επεισόδια.

Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με ψήφισμα 10 σημείων που εγκρίθηκε δια βοής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου