Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2016

1η Μαΐου η ακτοπλοϊκή σύνδεση Μυτιλήνης Σμύρνης – Συνεργασία σε τουριστικό επίπεδο με το Δήμο Σμύρνης

Όχι ένα αλλά δύο δρομολόγια σύνδεσης της Μυτιλήνης με τη Σμύρνη υπόσχεται η νέα τουριστική περίοδος.    Ήδη  ανακοινώθηκε  από το δήμαρχο Θεσσαλονίκης ότι αρχές της Άνοιξης θα ξεκινήσει το δρομολόγιο Σμύρνης Θεσσαλονίκης  από την εταιρεία Hellenic Seaways  με το Νήσος Σάμος με ενδιάμεσο σταθμό τη Μυτιλήνη ενώ αντιπροσωπεία από την ακτοπλοϊκή εταιρεία που διαθέτει ο μητροπολιτικός δήμος της Σμύρνης ανακοίνωσε χθες στη Μυτιλήνη ότι το δρομολόγιο Μυτιλήνης Σμύρνης θα ξεκινήσει την 1η Μάιου.
Οι επαφές με την τοπική αυτοδιοίκηση  της Μυτιλήνης και της Σμύρνης και τους τουριστικούς φορείς έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό και στη Μυτιλήνη βρίσκεται από την Κυριακή εννεαμελής αντιπροσωπεία από το Δήμο της Σμύρνης. Σε διευρυμένη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο λιμενικό ταμείο ανακοινώθηκε ότι το δρομολόγιο θα ξεκινήσει την 1η Μαΐου ενώ εξετάστηκαν οι τεχνικές λεπτομέρειες για την προσέγγιση του τουρκικού σκάφους στο λιμάνι της Μυτιλήνης.
Όπως είπε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ο αντιπρόεδρος του λιμενικού ταμείου Κυριάκος Πετρέλλης «Η συχνότητα των δρομολογίων θα εξαρτηθεί από την ζήτηση της γραμμής ενώ το  δρομολόγιο θα πραγματοποιείται αρχικά με ένα πλοίο 19 κόμβων όπου το ταξίδι θα εκτελείται σε δυόμιση ώρες ενώ τον Ιούνιο θα δρομολογηθεί ένα πιο γρήγορο πλοίο που θα μειώνει τη διάρκεια του ταξιδιού στη 1,5 ώρα».
Συνεργασία με τη Σμύρνη και στον ποδηλατικό τουρισμό
Ωστόσο οι επαφές του κλιμακίου από τη Σμύρνη αποκαλύπτουν τη διάθεση συνεργασίας σε πολλά επίπεδα για την αμφίδρομη ανάπτυξη του τουρισμού. Επισκέφθηκαν την πύλη εισόδου της Πέτρας που ξεκίνησε μεν να λειτουργεί χωρίς όμως τα αναμενόμενα αποτελέσματα, ενώ σήμερα επισκέπτονται το Πλωμάρι όπου γίνονται προσπάθειες για να ανοίξει και εκεί πύλη εισόδου. «Υπάρχουν όμως προβλήματα που μας καθυστερούν, όπως είπε ο κύριος Πετρέλης αφού παραλήψεις του παρελθόντος εμποδίζουν τη διαδικασία.  Αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να νομιμοποιήσουμε το λιμάνι Πλωμαρίου κάτι που έπρεπε να έχει γίνει πολλά χρόνια τώρα και εκείνοι που είχαν την ευθύνη δεν το έκαναν».
Ιδιαίτερο όμως ενδιαφέρον είχε η συνάντηση του κλιμάκιου από τη Σμύρνη  με τον ποδηλατικό σύλλογο του νησιού και την κατάθεση του σχεδίου να αναπτυχθεί ένα ρεύμα  ποδηλατικού τουρισμού από τηνΙταλία, την  Αθήνα , τη Βουλγαρία μέσω της Θεσσαλονίκης στη Σμύρνη με ενδιάμεσο σταθμό τη Λέσβο όπου οι ποδηλάτες θα παραμένουν σε καταλύματα του νησιού με τον ποδηλατικό σύλλογο να διοργανώνει  διάφορες δράσεις. Φέτος ο ποδηλατικός σύλλογος με τις διοργανώσεις αξιώσεων που επιμελήθηκε απέδειξε ότι μπορεί να συμμετέχει σε ένα τέτοιο εγχείρημα. Η αντιπροσωπεία από τη Σμύρνη θα συνεχίσει τις επαφές της σε Χίο και Αθήνα.
era-aegean.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου