Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2016

Πρατείνεται η απαγόρευση καύσης λόγω ανομβρίας

Παρατείνεται λόγω της συνεχιζόμενης ανομβρίας η απαγόρευση καύσης στην ύπαιθρο μέχρι τις 15 Νοεμβρίου. Αν και η περίοδος της απαγόρευσης έληγε 31 Οκτωβρίου με τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου, εντούτοις λόγω της ξηρασίας από την ανομβρία αλλά και των ενισχυμένων ανέμων που πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο η περιφερειακή διεύθυνση της πυροσβεστικής  προχώρησε στην έκδοση της απόφασης αυτής. Χθες μάλιστα η πυροσβεστική υπηρεσία παρενέβη σε τέσσερα  περιστατικά μόνο στη Λέσβο και συγκεκριμένα στα Μυστεγνά, στο Πλιγώνι, σε περιοχή της Ερεσσού  όπου η πυροσβεστική τις πρόλαβε εν τη γενέσει τους αλλά και στη Μόρια όπου λόγω των ενισχυμένων ανέμων δυσκόλεψε την κατάσβεση .
Σύμφωνα με την απόφαση της περιφερειακής διευθυνσης της πυροσβεστικής υπηρεσίας :
  1. Από 01-11-2016 έως και 15-11-2016 α π α γ ο ρ ε ύ ε τ α ι λόγω αυξημένης επικινδυνότητας από την παρατεταμένη ανομβρία, οποιαδήποτε καύση στα δάση, τις δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις που βρίσκονται σε βραχώδεις ή πετρώδεις περιοχές σε πεδινά ή ανώμαλα εδάφη και λόφους της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.
  2. Επιτρέπεται όμως μετά από ειδική άδεια από τις κατά τόπους αρμόδιες Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, η καύση σιτοκαλαμιών και άλλων γεωργικών υπολειμμάτων, αφού ληφθούν αυστηρά τα μέτρα που ορίζονται στο άρθρο 5της 9 /2000 Πυροσβεστικής Διάταξης, όπως αυτή τροποποιήθηκε, συμπληρώθηκε και ισχύει με την 9Α /2005 όμοια (Φ.Ε.Κ. Β΄ 1554).
  3. Η Υπηρεσία μας επιφυλασσόμενη κάθε νόμιμης, διαδικασίας που προβλέπεται για την παράβαση της παρούσας, παρακαλεί για την πιστή εφαρμογή αυτής.
  4. Μετά από σχετική άδεια των Π.Υ. η καύση θα γίνεται αυστηρά τις πρωινές ώρες έως Ω/10:00 και με δείκτη επικινδυνότητας 1 (χαμηλή) ή 2 (μέση).                                               era-aegean.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου