Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2016

Σάμος: τρείς συλλήψεις αλλοδαπών, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών

Δευτέρα 31/10 /2016 το απόγευμα, συνελήφθησαν στο Βαθύ της Σάμου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου, μία 34χρονη υπήκοος Ιράκ και μία 56χρονη υπήκοος Αιγύπτου, οι οποίες κατηγορούνται - κατά περίπτωση - για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Πιο συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, η 34χρονη αλλοδαπή επέδειξε ως ταξιδιωτικά έγγραφα για την ίδια και για την ανήλικη κόρη της δύο δελτία αιτούντος διεθνή προστασία, τα οποία όπως εξακριβώθηκε, ανήκαν σε άλλα πρόσωπα.
Κατά την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, προέκυψε οτι η 56χρονη αλλοδαπή είχε προμηθεύσει στην 34χρονη τα ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό να διευκολύνει την παράνομη διαμονή τους στη χώρα.
Στα πλαίσια των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν,τα προαναφερόμενα ταξιδιωτικά έγγραφα, μια κάρτα επιβίβασης, τρία κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό  των 720 ευρώ. 
Επίσης, ένας υπήκοος Ιράκ ηλικίας 44 ετών, συνελήφθη χτες στο αεροδρόμιο της Σάμου, καθώς προσπάθησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό την Αθήνα, επιδεικνύοντας ως ταξιδιωτικά έγγραφα, κατά τον καθιερωμένο έλεγχο των επιβατών, μία ταυτότητα και ένα διαβατήριο ιταλικών Αρχών, τα οποία, όπως εξακριβώθηκε ήταν πλαστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου