Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2016

Ενεργοποίησαν το κληροδότημα Γερογιαννάκη


 Image result for δημος σαμου

Μετά από 40 χρόνια ενεργοποιείται το κληροδότημα Γερογιαννάκη και ύστερα   από τις προτροπές του επικεφαλής της Αδέσμευτης Κίνησης Πολιτών Σάμου Αντώνη Σίμου και τις συντονισμένες προσπάθειες  των υπηρεσιών  από την πλευρά του Δήμου Σάμου.  Συγκεκριμένα συνεδρίασε την Τρίτη  25 Οκτωβρίου στο Δικαστικό Μέγαρο Σάμου, η Τριμελής Επιτροπή  του Κληροδοτήματος Σταματίου Νικολάου Γερογιαννάκη, αποτελούμενη από την Πρωτοδίκη Σάμου κα Άννα Καλού, την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σάμου κα Ειρήνη Μαραγκάκη και τον Δήμαρχο Σάμου κ. Μιχάλη Αγγελόπουλο με θέμα την δημοσίευση της πρόσκλησης για τους δικαιούχους του βοηθήματος (γαμήλιου/σπουδών) του Κληροδοτήματος.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν την πρόσκληση στον ιστότοπο του Δήμου Σάμου http://www.islandofsamos.gr/enhmerwsh/proskluseis-sunedriaseis/item/72-prosklisi-trimelous-epitropis-klirodotimatos-gerogiannaki  ή στην Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών στο Δημαρχιακό Μέγαρο. Η προθεσμία κατάθεσης των δικαιολογητικών ξεκινά την Τρίτη 1η Νοεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου.
 Η κατάθεση των δικαιολογητικών θα γίνεται καθημερινά, κατά τις ώρες 10-13.00 στην Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών στο Δημαρχιακό Μέγαρο Σάμου (υπεύθυνη: Αντωνακάκη Ευτυχία).
Οι αιτήσεις που θα συγκεντρωθούν θα τεθούν σε κλήρωση για τις τρεις νεαρές γυναίκες για το γαμήλιο βοήθημα, σύμφωνα με τη βούληση του αείμνηστου Γερογιαννάκη ενώ σε περίπτωση ανυπαρξίας ενδιαφέροντος για αυτή την κατηγορία των δικαιούχων θα κληρωθούν τρεις νέες ή νέοι από την επόμενη κατηγορία δικαιούχων (λήψη βοηθήματος σπουδών).
 «Είναι μια πολύ σημαντική στιγμή. Ένα κληροδότημα που παρέμενε ανενεργό για περισσότερο από 40 χρόνια, ενεργοποιείται, μετά από πολύμηνες συντονισμένες ενέργειες των υπηρεσιών του Δήμου.
Η βούληση του διαθέτη, του αειμνήστου Σταματίου Γερογιαννάκη θα έχει, επιτέλους, ουσιαστική εφαρμογή και εκπλήρωση με την παροχή βοηθήματος είτε προς τρεις άπορες γυναίκες προς τέλεση γάμου είτε προς τρεις νέες και νέους  ως βοήθημα για την ολοκλήρωση των σπουδών τους, προπτυχιακών και μεταπτυχιακών.
Οι ενέργειές μας, συντονισμένες και στοχευμένες συνεχίζονται προς την αξιοποίηση κάθε ευκαιρίας και δυνατότητας  στήριξης των νέων μας αλλά και των ευπαθών ομάδων πληθυσμού» δήλωσε ο δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος.
Την ικανοποίησή του εξέφρασε και ένας εκ των πρωτεργατών της προσπάθειας , ο επικεφαλής της Αδέσμευτης Κίνησης Πολιτών Σάμου Αντώνης Σίμος.
 «Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω στους δικαιούχους του χρηματικού βοηθήματος του κληροδοτήματος Γερογιαννάκη ότι οι προσπάθειες που ξεκινήσαμε ως δημοτική παράταξη εδώ και δύο χρόνια ακριβώς, καρποφόρησαν και επιτέλους θα δοθούν τα χρήματα στους νεαρούς φτωχούς συμπολίτες μας. Η κατάθεση των αιτήσεων σύμφωνα με την σχετική πρόσκληση της τριμελούς επιτροπής του κληροδοτήματος και του Δήμου Σάμου ξεκίνησε σήμερα (1 Νοεμβρίου 2016).
Είμαι υποχρεωμένος να ευχαριστήσω την τριμελή επιτροπή του κληροδοτήματος Γερογιαννάκη και όλους όσους συνέβαλαν στην πολυπόθητη αυτή επιτυχία.
era-aegean.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου