Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2016

Στα χέρια της Αστυνομίας οι Ρομά με τις βίλες και τις Φεράρι που είχαν ρημάξει την Ελλάδα - Δήλωναν άνεργοι και άποροι

Στα χέρια της Αστυνομίας οι Ρομά με τις βίλες και τις Φεράρι που είχαν ρημάξει την Ελλάδα - Δήλωναν άνεργοι και άποροι
Χτύπημα στην καρδιά της μαφίας η οποία ελέγχει το μεγαλύτερο κομμάτι της εγκληματικής δραστηριότητας που σχετίζεται με διαρρήξεις και κλοπές σε όλη την Ελλάδα, με ορμητήριο την Δυτική Αττική, χαρακτηρίζεται από αρμόδιους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ η εξάρθρωση δύο οργανωμένων κυκλωμάτων, που επιτεύχθηκε μετά από πολύμηνες έρευνες της Ασφάλειας Αττικής και τη γιγάντια επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί, με τη συνεργασία αστυνομικών υπηρεσιών από όλη την επικράτεια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τις δύο εγκληματικές οργανώσεις, οι οποίες συντόνιζαν και κατηύθυναν τη δράση όλων των υπο-ομάδων Ρομά, που έχουν εντοπιστεί κατά καιρούς ή που εντοπίστηκαν τώρα, στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών.
Όπως ανέφερε αρμόδιος αξιωματικός, αρχηγικά μέλη του κυκλώματος φέρονται ότι είναι γνωστά πρόσωπα στο χώρο των Ρομά (τουλάχιστον 10 άτομα), με έδρα, κυρίως, την Δυτική Αττική, τα οποία ζούσαν μέσα στη χλιδή, σε πολυτελείς βίλες στην Αττική, την Λάρισα, την Θεσσαλονίκη την Βέροια και άλλες πόλεις, κυκλοφορούσαν με Φεράρι, Πόρσε και άλλα πανάκριβα αυτοκίνητα, έδιναν την εντύπωση μεγιστάνων και την ίδια στιγμή δήλωναν άνεργοι και άποροι.
Μεταξύ των θυμάτων τους είναι γνωστοί επιχειρηματίες και άτομα με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, κυρίως στην βορειοανατολική Αττική, στην Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές της χώρας.
Η επιχείρηση της Ασφάλειας, που βρίσκεται σε εξέλιξη, χαρακτηρίζεται ως η μεγαλύτερη για υπόθεση του οργανωμένου εγκλήματος και ενδεικτικό του μεγέθους της, είναι το γεγονός ότι συμμετέχουν πάνω από 600 αστυνομικοί όλων των υπηρεσιών και 37 εισαγγελικοί λειτουργοί.
Μέχρι πριν από λίγο είχαν συλληφθεί 35 άτομα, ενώ οι έρευνες στα σπίτια των εμπλεκομένων και σε χώρους που έκρυβαν τα κλοπιμαία ξεπερνούν τις 50.
Στα κατασχεθέντα περιλαμβάνονται χρηματικά ποσά εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, χρυσές λίρες, κοσμήματα, όπλα, και δεκάδες πολυτελή αυτοκίνητα, τα οποία στην συντριπτική τους πλειονότητα είναι στα ονόματα των αρχηγικών μελών των δύο εγκληματικών οργανώσεων και των στενών συνεργατών τους.
Στο στόχαστρό τους είχαν βρεθεί η Άννα Βίσση, αλλά και η δημοσιογράφος Ηρώ Καριοφύλλη
Τον Οκτώβριο, οι διαρρήκτες είχαν μπει στο σπίτι της δημοφιλούς τραγουδίστριας και εξαφανίστηκαν με ένα χρηματοκιβώτιο, το οποίοι περιείχε κοσμήματα μεγάλης αξίας. Μία ημέρα μετά μπήκαν και το σπίτι της δημοσιογράφου Ηρώς Καριοφύλλης, στην Πεντέλη. Μέσα σε λίγα λεπτά κατόρθωσαν να πάρουν το χρηματοκιβώτιο που περιείχε χρήματα, κοσμήματα, αλλά και πολύτιμα έγγραφα.
Οι ληστές είχαν ρημάξει και πλήθος επιχειρήσεων σε όλη τη χώρα, ενώ έμπαιναν και σε σπίτια ηλικιωμένων. Παράλληλα, ασχολούνταν και με εμπόριο ναρκωτικών.
imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου