Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2016

Ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο για το μεταναστευτικό

Image result for δημοτικο συμβουλιο σαμου
Με πλειοψηφία  πέρασε το ψήφισμα που έφερε στο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος Σάμου  κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με εννέα προτάσεις για την επίλυση του προσφυγικού.  Μεταξύ άλλων ζητά: Την αποσυμφόρηση του Νησιού με την υποστήριξη των αρμοδίων αρχών και με την ταχυτάτη και πλήρη διεκπεραίωση των αιτημάτων ασύλου. Την άμεση βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων – μεταναστών. Τον πλήρη έλεγχο και την αντίστοιχη  λογοδοσία των Μ.Κ.Ο. που δραστηριοποιούνται αυτή τη στιγμή στη Σάμο.  Την άμεση κατάργηση της αύξησης  του Φ.Π.Α στο Νησί μας με την επίκληση του χάρτη της Νησιωτικότητας και την κατάθεση αυτοτελούς η και ομαδικής προσφυγής στα Εθνικά και Ευρωπαϊκά όργανα.
Εκτός από το συγκεκριμένο ψήφισμα υπήρξε άλλο  από την Αδέσμευτη Κίνηση Πολιτών όπου ο επικεφαλής Αντώνης Σίμος ζητούσε από το Δ.Σ να καταδικάσει την συμπεριφορά των συμμετεχόντων στην αντισυγκέντρωση της προηγούμενης  Κυριακής για το μεταναστευτικό. Η συγκεκριμένη πρόταση έλαβε πέντε ψήφους ενώ ο κ. Σίμος απευθυνόμενος στο Δήμαρχο Σάμου δήλωσε: «Όταν λοιπόν κ. Δήμαρχε περνάς γραμμή στο Δημοτικό Συμβούλιο να μην καταψηφιστεί μία αντιδημοκρατική και υβριστική πράξη, όπως αυτή των μελών της αντισυγκέντρωσης της Κυριακής, 30 Οκτωβρίου 2016 στην πλατεία Πυθαγόρα, κατά απλών πολιτών, εγκληματείς κατά της Δημοκρατίας».
Τέλος υπήρξε και το ψήφισμα που κατέθεσε η Κίνηση Σάμος sos  που έλαβε τρεις ψήφους. Η συνεδρίαση είχε πολλές στιγμές έντασης κυρίως για το θέμα της αντιμετώπισης του μεταναστευτικού από τον δήμο ενώ πολλοί σύμβουλοι επέρριψαν ευθύνες στον κ. Αγγελόπουλο για μετριοπαθή στάση κυρίως μετά την σύσκεψη στο Μαξίμου και την μη τήρηση των υπεσχημένων. Ο Δήμαρχος παίρνοντας το λόγο αναφέρθηκε στις ενέργειες του δήμου για το συγκεκριμένο θέμα ενώ τόνισε ότι θα πραγματοποιηθεί μέσα στο μήνα η προαναγγελθείσα πορεία διαμαρτυρίας για τη στάση της κυβέρνησης όσον αφορά στο μεταναστευτικό. Επίσης παρέθεσε στοιχεία για  τον αριθμό των ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στη Σάμο ενώ πληροφόρησε το δημοτικό συμβούλιο ότι δεν έχει ακόμη λάβει καμία ενημέρωση από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής για την λειτουργία και τις αρμοδιότητες των ΜΚΟ.
era-aegean.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου