Τρίτη, 25 Απριλίου 2017

Αιγαιοπελαγίτικοι Σκακιστικοί Αγώνες 2017 με τη συμμετοχή του Σκακιστικού Ομιίλου Σάμου Μέλισσος


Φωτογραφία του Dimitris Dagklis.

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το Πρωτάθλημα Σκάκι Αιγαίου 2017, που φέτος φιλοξενήθηκε μεταξύ 18-22 Απριλίου στο πανέμορφο νησί της Αντιπάρου.
 Η φετινή συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και η διεξαγωγή των αρτιότερων και μαζικότερων Αιγαιοπελαγίτικων Σκακιστικών Αγώνων στην ιστορία του Αιγαίου είναι γεγονός.
Το Αιγαίο, Βόρειο και Νότιο, παρουσιάστηκε ενωμένο στην Αντίπαρο με 10 νησιά, 11 ομάδες και 140 μικρούς και μεγάλους σκακιστές και σκακίστριες από Ρόδο , Μυτιλήνη, Χίο (2), Σάμο, Ικαρία, Σύρο, Πάρο, Αντίπαρο, Σαντορίνη και Λέρο, να δίνουν το παρών.
Πολυπρωταθλητρία η ομάδα του «Ιππότη» Ρόδου, όπου εξασφάλισε την πρωτιά και στις τρεις διοργανώσεις (Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Νεανικό).
Οι αγώνες συνδιοργανώθηκαν από το Αθλητικό Σωματείο ¨Πλοηγός Αντιπάρου¨ και την Επιτροπή Σκακιστικών Σωματείων Αιγαίου, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Μεγάλος αρωγός των αγώνων το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, όπου έδωσε το παρών και μεγάλος χορηγός  η εταιρία Bluestar Ferries, όπου μαζι με τις εταιρίες Hellenic Seaways, Κάβα Ζουμής, Σκανδάλης Οικοδ. Υλικά, Λατομεία Λουκής, Μεταφορική Πάρου «Ανάργυρος», Bioshop Αλιπράντης, Αλιπράντης Catering, Captain Pipinos , Κτήμα Agrilia, Ελαία, Μπριζολάδικο, Δεικτάς, Pavlos Place, EXPA , Fiat Πατέλης-Σπανου Ο.Ε. , Ασπρονησι και πολλούς ανώνυμους κάτοικους, βοήθησαν να ενωθεί όλη η Σκακιστική Κοινότητα του Αιγαίου, στο μικρό νησί της Αντιπάρου.
Οι αγώνες φιλοξενηθήκαν στο Sunday Hotel , καλύφτηκαν με ζωντανές μεταδόσεις και πλούσιο φωτορεπορτάζ από το Sportcyclades.gr.
Το μαγικό τετραήμερο ολοκληρώθηκε με μια φαντασμαγορική τελετή λήξης όπου ακολούθησε ένα πραγματικά νησιώτικο γλέντι, με όλο το Αιγαίο να διασκεδάζει και τους εκπροσώπους των νησιών να δίνουν ραντεβού πλέον για του χρόνου.
Η ομάδα της Σάμου,  ο Σκακιστικός Όμιλος Σάμου Μέλισσος ,στάθηκε πανάξια,απέναντι σε δύσκολους αντιπάλους και σημείωσε εξαιρετική παρουσία σε Πρώταθλημα, Νεανικό και Κύπελο! Πραγματοποίησε 3 νίκες σε πρώταθλημα και νεανικό, ενώ στο Κύπελο ηττήθηκε από την Σύρο στο Μικρό Τελικό. 
Αποτελέσματα και τελική κατάταξη στον σύνδεσμο:
 
http://www.sportcyclades.gr/roi-eidiseon-sportcyclades/item/25133-to-aigaio-enothike-stin-antiparo-stats.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου