Δευτέρα, 24 Απριλίου 2017

Στη Σάμο η Υπουργός Πολιτισμού για το Ευπαλίνειο Όρυγμα


Image result for ευπαλίνειο όρυγμα

Με σκοπό την  προβολή του θαυμαστού  αρχαίου μνημείου στους δημοσιογράφους, ώστε αυτό να καταστεί γνωστό στο ευρύ κοινό, προσελκύοντας περισσότερους επισκέπτες η  Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λυδία Κονιόρδου πραγματοποιεί επίσκεψη σήμερα Δε 24 Απρ στο Ευπαλίνειο Υδραγωγείο στο Πυθαγόρειο της Σάμου .
Μέσω της κατάλληλης προβολής των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του, στόχος είναι να αξιοποιηθεί η «δυναμική» του, ώστε το επόμενο χρονικό διάστημα που αυτό θα ανοίξει για το κοινό, να αυξηθούν οι ροές πολιτιστικού τουρισμού στην ευρύτερη αρχαιολογική περιοχή του Πυθαγορείου προς όφελος ολόκληρης της Σάμου.
Η επίσκεψη θα περιλαμβάνει ενημέρωση για το μνημείο, καθώς και για το πρότυπο έργο αποκατάστασης, συντήρησης και ανάδειξης που έχει συντελεστεί σε αυτό. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει διέλευση μέσα από το Ευπαλίνειο Όρυγμα και μετάβαση στην πηγή του αρχαίου υδραγωγείου, που αναβλύζει νερό ακόμα και σήμερα. Και καταλήγει η ανακοίνωση του Υπουργείου  «Θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας τη συγκίνηση της πρώτης διέλευσης του μνημείου και να εκτιμήσουμε τις δυνατότητες που μας δίνει ο χώρος για την προβολή της υπέροχης αυτής αρχαίας κατασκευής, καθιστώντας τη ένα ξεχωριστό πολιτιστικό προορισμό».
era-aegean.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου