Τρίτη, 2 Μαΐου 2017

Χίος: Συλλήψεις για ναρκωτικάΈνας 18χρονος αλλοδαπός και τρεις ημεδαποί, ηλικίας 32, 50 και 57 ετών, συνελήφθησαν χθες, από προσωπικό του γραφείου Ασφαλείας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών προσπαθειών του Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ. για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και κατά τη διενέργεια ελέγχου εντός του περίφρακτου χώρου του οικείου λιμένα, εντοπίστηκε ο 18χρονος να έχει στην κατοχή του, εντός πλαστικής συσκευασίας τροφίμων, επτά (07) ισοβαρείς πλαστικές συσκευασίες  περιέχουσες συνολικά είκοσι οκτώ γραμμάρια (28γρ.) ακατέργαστης ινδικής κάνναβης.
Στη συνέχεια, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και συντονισμένης επιχείρησης, εντοπίστηκε η 32χρονη, στην πλατεία “ΒΟΥΝΑΚΙΟΥ” Χίου, η οποία σε γενόμενο έλεγχο με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., βρέθηκε να κατέχει ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μικτού βάρους ενός γραμμαρίου και ενός δεκάτου (1,1γρ.) και τέσσερα (04) αυτοσχέδια τσιγάρα ακατέργαστης κάνναβης. 
Ακολούθως, εντοπίστηκε ο 50χρονος, έξωθεν αποθήκης ιδιοκτησίας του 57χρονου στην περιοχή “ΚΑΡΦΑ” Χίου, να φέρει εντός τριών (03) πλαστικών συσκευασιών ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μικτού βάρους τριάντα επτά γραμμαρίων και οκτώ δεκάτων (37,8γρ.). Στην ίδια περιοχή εντοπίστηκε και ο 57χρονος, ο οποίος, κατόπιν σωματικού ελέγχου που του διενεργήθηκε, βρέθηκε να φέρει ένα (01) αυτοσχέδιο τσιγάρο ακατέργαστης κάνναβης, ενώ σε νομότυπη έρευνα που ακολούθησε στην ανωτέρω αποθήκη, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντοπίστηκαν:
- Τρεις (03) συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης, μικτού βάρους δύο κιλών και εξακοσίων πενήντα εννέα γραμμαρίων (2.659γρ.) 
- Ένα (01) μεταλλικό κουτί που περιείχε σπόρους κάνναβης μικτού βάρους είκοσι (20) γραμμαρίων
- Τρεις (03) ζυγαριές ακριβείας, δύο (02) τρίφτες ακατέργαστης κάνναβης, μία (01) πίπα καπνίσματος κάνναβης 
- Τρία (03) αεροβόλα όπλα, πέντε (05) φυσίγγια
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν οι ανωτέρω ναρκωτικές ουσίες και αντικείμενα, όπως επίσης και δύο (02) κινητά τηλέφωνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου