Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017

ΕΟΣ Σάμου: Ανακοίνωση φυτοπροστασίας


Image result for εοσ σαμου


ΤΜΗΜΑ  : 
ΥΠΟΔ/ΣΗ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ                                                                                                           Σάμος  19/05/2017
              
                                                                                                                        ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι άστατες καιρικές συνθήκες που επικρατούν τις τελευταίες μέρες είναι πιθανό να ευνοήσουν προσβολές περονοσπόρου στους αμπελώνες. Σε ορισμένες περιοχές του νησιού (Κολώνα-Ηραίον) εμφανίστηκαν ήδη εγκατεστημένες προσβολές σε φύλλα και ταξιανθία.    Για το  λόγο αυτό καλούμε τους αμπελοκαλλιεργητές να ελέγξουν τους αμπελώνες και να ψεκάσουν με συνδυασμό φυτοπροστατευτικών προϊόντων για το ωίδιο και τον περονόσπορο .
   Σε περιπτώσεις που εντοπίζονται συμπτώματα προσβολής απαιτείται ψεκασμός με ΜΙΚΑΛ ή ΡΙΝΤΟΜΙΛ σε συνδυασμό με ωιδιοκτόνο. Αν δεν υπάρχουν συμπτώματα προσβολής προτείνεται προληπτικός ψεκασμός με REVUS σε συνδυασμό επίσης με κάποιο ωιδιοκτόνο.
      Οι βιοκαλλιεργητές πρέπει απαραίτητα να ψεκάσουν ή να επαναλάβουν τις επεμβάσεις που έχουν κάνει με θείο βρέξιμο και χαλκό.

   Υπενθυμίζουμε πως οι επεμβάσεις για το ωίδιο πρέπει να επαναλαμβάνονται ανά 15θήμερο το αργότερο και ότι η χρήση θειαφιού πρέπει να γίνεται εφόσον και ο καιρός το επιτρέπει.
   Οι γεωπόνοι της ΕΟΣΣ είναι πάντα διαθέσιμοι για επισκέψεις στους αμπελώνες κάθε ενδιαφερόμενου παραγωγού.

   Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα των γεωπόνων: 22730-87510 (εσωτ.528) και 22730-35760.
                                                        
ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΙΑΙΟ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ
ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΣΑΜΟΥ
  

ΧΑΡΜΠΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
 ΓΕΩΠΟΝΟΣ

ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΤΟΜΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου