Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017

Οικονομικά κίνητρα σε γιατρούς των άγονων περιοχών

 
Υπογράφτηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργείων Υγείας και Οικονομικών, σχετικά με την επέκταση της παροχής οικονομικών κινήτρων σε αγροτικούς γιατρούς (υπόχρεους και επί θητεία), οι οποίοι υπηρετούν ή θα διοριστούν σε 78 θέσεις περιφερειακών ιατρείων σε άγονες περιοχές. Οι γιατροί αυτοί θα ενισχύονται με 400 ευρώ μηνιαίως. Για το Βόρειο Αιγαίο αφορά στα ιατρεία Βρίσσας και Αγιάσου στη Λέσβο, Ατσικής στη Λήμνο, Πυργίου και Καρδαμύλων στη Χίο και Καρλοβάσου και Μαραθοκάμπου στη Σάμο.
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, οι θέσεις αυτές έρχονται να προστεθούν στις 311 που είχαν αποφασιστεί τον Ιούνιο του 2016, οπότε συνολικά οι επιδοτούμενες θέσεις ανέρχονται στις 389. Η απόφαση θα τεθεί σε ισχύ από την ημερομηνία δημοσίευσής της στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.
«Με τη δράση αυτή, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, στοχεύει αφ’ ενός στην ενίσχυση των δημόσιων δομών υγείας στις άγονες και απομακρυσμένες περιοχές της χώρας και αφετέρου αναγνωρίζει και επιβραβεύει την συμβολή των γιατρών, που υπηρετούν στις περιοχές αυτές», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
era-aegean.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου