Σάββατο, 13 Μαΐου 2017

Σάμος: Ζήτησαν την συνδρομή του Δήμου για το νέο σπήλαιο στην δυτική Σάμου


Image result for σπηλιες σαμος

Το ποσό των 2.500 ευρώ ζήτησαν από τον Δήμο Σάμου τα μέλη του Δ.Σ του Σπηλαιολογικού Συλλόγου Σάμου κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης  του δημοτικού συμβουλίου  προκειμένου  να καλύψουν τη δαπάνη μετακίνησης, διαμονής και αμοιβής ενός τηλεοπτικού συνεργείου, που θα καταγράψει το εσωτερικό του πρόσφατα ανακαλυφθέντος σπηλαίου στην δυτική πλευρά του νησιού, μεγάλης σπηλαιολογικής αλλά και ιστορικής αξίας των ευρημάτων εντός αυτού, για το οποίο έχει ήδη επιληφθεί το αρμόδιο τμήμα του εξόδων Υπουργείου Πολιτισμού και έχει στείλει ευρήματα σε ειδικά εργαστήρια του εξωτερικού. 
Ενόψει της έλευσης προς το τέλος Μαίου κλιμακίου σπηλαιολόγων και αρχαιολόγων, πρέπει να γίνει κι αυτή η καταγραφή, για την οποία όμως το υπουργείο δεν διαθέτει κονδύλι και ζήτησε από τον Δήμο να καλύψει την δαπάνη . 
Ο Δήμαρχος πρότεινε να καλύψει ο δήμος τα έξοδα μετάβασης και διαμονής και τα της αμοιβής να  τα καλύψει το υπουργείο. Ζητήθηκε μάλιστα και  η παρέμβαση του παρόντος βουλευτή του νομού, ο οποίος ανέλαβε να παραδώσει ιδιοχείρως επιστολή στον γ.γ. του υπουργείου.
era-aegean.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου