Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017

Καταδικάζουν κάθε ενέργεια που θα εμποδίζει τις αμβλώσεις στην πράξη οι γυναίκες της Σάμου


Image result for νοσοκομειο σαμου

Δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών αναφέρονται σε απόφαση των αναισθησιολόγων του Νοσοκομείου της Σάμου σύμφωνα με την οποία θα αρνούνται πλέον να χορηγούν αναισθησία σε γυναίκες που πρόκειται να υποβληθούν σε εθελούσια διακοπή της κύησης.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι για το θέμα αυτό όλα τα δημοσιεύματα επικαλούνται πληροφορίες, ενώ καμία μέχρι σήμερα επίσημη ενημέρωση του Νοσοκομείου Σάμου  δεν υπάρχει.
Πάντως στην περίπτωση που υφίσταται όντως μια τέτοια απόφαση, βάζει στο στόχαστρο το αναφαίρετο δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση και μάλιστα των γυναικών των λαϊκών οικογενειών.
Οι Σύλλογοι και οι Ομάδες Γυναικών Σάμου (μέλη της ΟΓΕ) καταδικάζουμε κάθε ενέργεια που θα εμποδίζει ή θα απαγορεύει τις αμβλώσεις στην πράξη. Πρόκειται για συντηρητική, οπισθοδρομική κίνηση,  η οποία μάλιστα θα πλήξει με μεγαλύτερη σφοδρότητα τις εργαζόμενες και άνεργες γυναίκες, τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου, καθώς είναι αυτές που δέχονται και τις συνέπειες της απουσίας δημόσιων και δωρεάν υπηρεσιών οικογενειακού προγραμματισμού, από τις οποίες θα μπορούσαν να μάθουν και για όλες τις μεθόδους αντισύλληψης. Αυτές οι γυναίκες δέχονται τις συνέπειες της συνολικότερης υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης των υπηρεσιών υγείας
Διεκδικούμε ασφαλείς και δωρεάν αμβλώσεις μέσα από ένα δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας για όλες τις γυναίκες, χωρίς καμία επιχειρηματική δράση.
era-aegean.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου