Κυριακή, 14 Μαΐου 2017

Σάμος: Με επιτυχία διεξήχθη ο πρώτος ποδηλατικός αγώνας Brevet

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και πολλές συμμετοχές από όλη την Ελλάδα, ο πρώτος αγώνας ποδηλασίας Brevet (Μπρεβέ) στη Σάμο, με την ονομασία «Η κούπα του Πυθαγόρα». 
Η εκκίνηση δόθηκε στην πλατεία Βαλασκαντζή στο Καρλόβασι, χθές Σάβ 13 Μαΐου, στις 7 το πρωί. 
Υπήρχαν πολλά checkpoints κατά την διάρκεια του αγώνα σε όλη τη διαδρομή. Το πρώτο ήταν στους Δρακαίους , το δεύτερο στους Σπαθαραίους, στο Ποσειδώνιο το τρίτο, συνέχεια στο Βαθύ, τελευταίο στους Βουρλιώτες και επιστροφή και τερματισμός στο Καρλόβασι.   

Τα μπρεβέ, όπως ονομάζονται είναι μη ανταγωνιστικές διοργανώσεις υπεραποστάσεων.
Ξεκινούν από διαδρομές 200 χλμ. με 13.5 ώρες χρόνο περιορισμού, 300 χλμ. με 20 ώρες, 400 χλμ. με 27 ώρες, 600 χλμ με 40 ώρες ,1000 χλμ με 75 ώρες και τα πολύ μεγάλα brevet των 1200χλμ όπου οι συμμετέχοντες πρέπει να τερματίσουν σε 90 ώρες ή και λιγότερο
Συγκεντρώνουν ανθρώπους που τους αρέσει η κακουχία των πολλών χιλιομέτρων σε διάφορες καιρικές συνθήκες, αλλά που ξέρουν ότι θα “αποζημιωθούν” για αυτήν με την παρέα φίλων που έχουν ποδηλατήσει μαζί στο παρελθόν, ή που θα γνωρίσουν εκείνη τη στιγμή, με την ευκαιρία που τους προσφέρει ο ποδηλατοτουρισμός βλέποντας τόπους από κοντά, ζώντας “γωνιές” της χώρας τους, ή άλλων χωρών, που θα τους καταπλήξουν με την ομορφιά τους, νιώθοντας ότι είναι και αυτοί μέρος τους. Και με αυτόν τον τρόπο θα αγαπήσουν τη φύση, θα εκτιμήσουν την αλληλοϋποστήριξη του διπλανού τους, και παρά την κούραση, το κρύο ή τη ζέστη, ολοκληρώνοντας τον άθλο τους θα νιώσουν καλά με τον εαυτό τους.
Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες και διοργανωτές της εξαιρετικής αυτής ποδηλατικής διοργάνωσης!!

Οι φωτογραφίες είναι από την προσωπική σελίδα στο facebook της Σταθούλας Σουραφή.


Φωτογραφία της Stathoula Sourafi.  Φωτογραφία της Stathoula Sourafi.

Φωτογραφία της Stathoula Sourafi. Φωτογραφία της Stathoula Sourafi.

Φωτογραφία της Stathoula Sourafi.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου