Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017

Επτά Ευρωπαϊκοί Δήμοι , ανάμεσά τους και η Σάμος βραβεύονται με το “EUROPEAN DIPLOMA”


Image result for δημοσ σαμου

Το βραβείο  “EUROPEAN DIPLOMA”  θα λάβει την Πέμπτη 29 Ιουνίου σε μια ειδική τελετή στο Στρασβούργο , ο Δήμος Σάμου που ανακηρύχτηκε  ένας από τους 7  ευρωπαϊκούς δήμους   που  βραβεύονται για τις  Δράσεις  τους σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Ο θεσμός προωθεί και αναγνωρίζει Δήμους η πόλεις που προωθούν τις αδελφοποιήσεις και συνεργασίες με άλλες περιοχές στους τομείς της εκπαίδευσης και του πολιτισμού. Το Ευρωπαικό Δίπλωμα για φέτος θα δοθεί σε δύο δήμους της Γερμανίας, δύο της Πολωνίας, σε έναν δήμο της Σερβίας, της Ελλάδας ( Σάμος) και της Ιταλίας.
«Είναι μια μεγάλη τιμή για το νησί μας, που καταφέρνει να διακριθεί, σε ευρωπαϊκό επίπεδο σε μια πολύ σημαντική διαγνωστική διαδικασία και με «ανταγωνιστές»  μεγάλους δήμους  από άλλα κράτη- μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης. Παρά τα προβλήματα και τις δυσκολίες, η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί. Μόνη επιλογή στην σημερινή κατάσταση  είναι η εξωστρέφια και η δυναμική προσπάθεια της Σάμου να αποδείξει ότι μπορεί και πρέπει να τα καταφέρει» δήλωσε ο δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος.
Τον δήμο Σάμου εκπροσωπούν στο Στρασβούργο ο πρ. του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Αμυρσώνης και  ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Μανδουραράκης.
era-aegean.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου