Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017

Σάμος: Δελτίο τύπου Σωματείου Κτηνοτρόφων Κεντρικής Σάμου

                                                                  Δελτίο τύπου 

Διευκρίνιση για την πληρωμή της έκτακτης ενίσχυσης για τα παραγωγικά ζώα στα νησιά που έχουν πληγεί από το μεταναστευτικό – προσφυγικό.
Το σωματείο μετά από την γενική συνέλευση διαπιστώθηκε ότι κάνεις από τα μέλει του σωματείου αλλά και άλλοι κτηνοτρόφοι δεν έχουν λάβει την εν λόγο ενίσχυση και για αυτό απευθύνθηκε στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Και σας παραθέτουμε την απάντηση.
  ΣΩΜΑΤΕΙΟ
Μετά από έντονες διαμαρτυρίες των κτηνοτρόφων της Σάμου παρακαλούμε να μας ενημερώσετε τον λόγο που δεν έχει πληρωθεί κάνεις κτηνοτρόφος στο νησί  από την έκτακτη ενίσχυση που δύνεται για τα νησιά που έχουν πληγεί από το μεταναστευτικό και στα οποία βρίσκετε και η Σάμος , ενώ από πληροφορίες που έχει το σωματείο μας σε αλλά νησιά η συγκεκριμένη ενίσχυση έχει δοθεί.
Παρακαλούμε όπως μας αποστείλετε την ενημέρωση ευχαριστούμε πολύ.   
ΟΠΕΚΕΠΕ
 για την πληρέστερη ενημέρωση των κτηνοτρόφων του νησιού, σας ενημερώνουμε ότι,  η έκτακτη ενίσχυση δόθηκε σε εφαρμογή Υ.Α. που σας επισυνάπτεται και σε όσους κτηνοτρόφους  πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:
1.1. Είναι κάτοχοι κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων γαλακτοπαραγωγικής και μικτής κατεύθυνσης με έδρα τα εξής νησιά του Αιγαίου, Μυτιλήνη, Χίος, Σάμος, Λέρος,
Κως και Μεγίστη, εξαιρουμένων όσων η εκμετάλλευση δηλώνεται στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Κτηνιατρικής (Ο.Π.Σ.Κ.) ως ενσταβλισμένη.
1.2. Έχουν υποβάλει ενιαία αίτηση ενίσχυσης για το έτος 2016.
1.3. Διατήρησαν την εκμετάλλευση τους ενεργή έως και τις 31/12/2016. Ως ενεργή εκμετάλλευση ορίζεται η εκμετάλλευση βοοειδών ή αιγοπροβάτων της οποίας η
λειτουργία δεν έχει διακοπεί στο Ο.Π.Σ.Κ.
1.4. Όσον αφορά στα αιγοπρόβατα, να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία της ετήσιας απογραφής της αιγοπροβατοτροφικής εκμετάλλευσης τους έτους 2016. Αυτό
διαπιστώνεται από την καταχώρηση στο Ο.Π.Σ.Κ. της εν λόγω ετήσιας απογραφής.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ
Παρακαλούμε όπως μας διευκρινίσετε , αν ο  ενδιαφερόμενος κτηνοτρόφος  πρέπει να υποβάλει την αίτηση, η αν γίνετε αυτόματα μέσω της ετήσιας δήλωσης. Ευχαριστώ.
ΟΠΕΚΕΠΕ
 όχι δεν υπήρξε ξεχωριστή αίτηση. Η πληρωμή έγινε πέραν των άλλων  που σας έχω αναφέρει σε όσους είχαν υποβάλει ενιαία αίτηση ενίσχυσης για το έτος 2016.


 

                                                     ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                            Ο Γ.ΓΡΑΜΑΤΕΑΣ
  ΒΑΚΡΑΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ                                                      ΒΑΚΡΑΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου