Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017

Σημεία Ενημέρωσης για τη Βιοποικιλότητα στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Σάμου


Φωτογραφία του χρήστη Archipelagos - Institute of Marine Conservation.

Την προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησε η εγκατάσταση σημείων ενημέρωσης για το περιβάλλον και τη βιοποικιλότητα των νησιών του Νομού Σάμου, στο Διεθνές Αεροδρόμιο του νησιού.
Στόχος μας είναι, το αεροδρόμιο αυτό που εξυπηρετεί περισσότερους από 250.000 επιβάτες το χρόνο, να αποτελέσει σημείο ανάδειξης της μοναδικής βιοποικιλότητας της περιοχής, δίνοντας έμφαση στη Σάμο που θεωρείται η κιβωτός της βιοποικιλότητας για τη Μεσόγειο. Με τον τρόπο αυτό στοχεύουμε να καλύψουμε το σημαντικό κενό ενημέρωσης των επισκεπτών των νησιών αναφορικά με τη φύση, αλλά και να ελαχιστοποιήσουμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των χιλιάδων επισκεπτών στην περιοχή.
Η δράση αυτή είναι αυτοχρηματοδοτούμενη από το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος και την Περιφερειακή Ενότητα Σάμου, με τη στενή συνεργασία της FRAPORT (εταιρεία που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο).

Φωτογραφία του χρήστη Archipelagos - Institute of Marine Conservation.Φωτογραφία του χρήστη Archipelagos - Institute of Marine Conservation.  Φωτογραφία του χρήστη Archipelagos - Institute of Marine Conservation.  Φωτογραφία του χρήστη Archipelagos - Institute of Marine Conservation.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου