Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2017

Δήμος Σάμου: Ξεκινά η αποκομιδή ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών


Image result for ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών

Ο Δήμος Σάμου,ξεκινά τις επόμενες ημέρες  το πρόγραμμα αποκομιδής ογκωδών ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών (κουζίνες, πλυντήρια, ψυγεία κλπ.) στα πλαίσια της ενεργοποίησης της ανακύκλωσης των Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (ΑΗΗΕ), σε συνεργασία με το ΣΣΕΔ της «Ανακύκλωσης Συσκευών Α.Ε.».
Καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή  από τις 10:00  το πρωί έως τις 12:00 το μεσημέρι, οι πολίτες που έχουν ογκώδεις ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές προς απόρριψη, μπορούν να τηλεφωνούν στο 2273770763. 
Αρμόδιος υπάλληλος θα ενημερώνει για την ημέρα και τον τρόπο αποκομιδής της παλαιάς ηλεκτρικής ή ηλεκτρονικής συσκευής.
Στα δημοτικά κτίρια Καρλοβασίων, Πυθαγορείου, Μαραθοκάμπου, Κοκκαρίου και στο Δημαρχιακό Μέγαρο έχουν ήδη τοποθετηθεί ειδικοί κάδοι για την ανακύκλωση των μικρών ηλεκτρικών συσκευών και χάρτινα stand την ανακύκλωση λαμπτήρων.
 
''Ογκώδη συσκευή νοείται αυτή της οποίας έστω η μία από τις τρεις διαστάσεις είναι μεγαλύτερη από 50 εκατοστά, όπως για παράδειγμα ένας ανεμιστήρας δαπέδου, μια κουζίνα, ένα ψυγείο, ένας φούρνος μικροκυμάτων κ.λπ. με τις οθόνες που έχουν διάσταση πάνω από 100 τετραγωνικά εκατοστά να χρίζουν ιδιαίτερης προσοχής'' αναφέρει ο Δήμος Σάμου.

Επίσης έχει δημιουργηθεί στο facebook σελίδα που αφορά την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των πολιτών για την ανακύκλωση στη Σάμο.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου