Πέμπτη, 3 Αυγούστου 2017

Σάμος: Στην έκθεση γαστρονομίας «Ο Τουρισμός συναντά την παραγωγή των νησιών μας» η βράβευση του Σαμιώτη Μasterchef 2017 Λάμπρου Βακιάρου στο Βαθύ


Φωτογραφία του Nikos Katrakazos.

Κρασί, μέλι, ελαιόλαδο, ούζο, λικέρ, βότανα και μυρωδικά, βιολογικά οπωροκηπευτικά και σαλιγκάρια, μαρμελάδες και γλυκά, σάλτσες και είδη οικοτεχνίας. Η φύση και ο άνθρωπος. Το σήμερα και η παράδοση. Ο τόπος και η κουλτούρα της Σάμου. Η γαστρονομία και η μακραίωνη οινική της παράδοση. Τα στοιχεία που την διαφοροποιούν και την προσδιορίζουν θα «ξεδιπλώσουν» μια σύνθετη πολιτιστική και τουριστική εικόνα επί τρεις ολόκληρες μέρες στην παραλιακή λεωφόρο της Σάμου.
11, 12 και 13 Αυγούστου και σε ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα αλλά και στην Κεντρική σκηνή μιας διοργάνωσης που φιλοδοξεί να προκαλέσει το έντονο ενδιαφέρον όχι μόνο των επισκεπτών και των μόνιμων κατοίκων, αλλά και όλων των tour operators και destination managers από τους Ευρωπαϊκούς προορισμούς αλλά και από τη γειτονική μας χώρα.
Συμμετέχουν 30 πιστοποιημένοι εκπρόσωποι των κυριότερων τοπικών προϊόντων ενώ την όλη διοργάνωση έχει αναλάβει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου-ΠΕ Σάμου σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Σάμου και τον Εμπορικό Σύλλογο Σάμου.
Το τριήμερο θα τιμήσουν με την παρουσία τους διακεκριμένοι εκπρόσωποι της διεθνούς τουριστικής αγοράς, τοπικοί φορείς, καθώς και διακεκριμένοι δημοσιογράφοι. 

Ξεχωριστή στιγμή θα αποτελέσει η παρουσία και βράβευση από την Περιφερειακή Ενότητα Σάμου του Master Chef 2017 Σαμιώτη Λάμπρου Βακιάρου που με την πρόσφατη μεγάλη του επιτυχία διαφήμισε το νησί μας Πανελλαδικά. 


Φωτογραφία του Nikos Katrakazos.Ο Λάμπρος θα δημιουργήσει αποκλειστικά για την εκδήλωση ένα νέο πιάτο βασισμένο στα τοπικά προϊόντα των νησιών μας.
Βαρύνουσα σημασία έχει η συμμετοχή αντιπροσωπείας της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος που απαρτίζεται από τον πρόεδρο Αναστάσιο Πρωτοψάλτη (executive pastry chef) και τον πρ. πρόεδρο και εκ Φούρνων καταγόμενο, Μίλτο Καρούμπα ο οποίος ήταν και υποψήφιος για την προεδρία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων. Ακόμη, τα κυρίαρχα τοπικά προϊόντα, το «σαμιώτικο μοσχάτο», ο «πράμνειος οίνος» της Ικαρίας και το σαμιώτικο ούζο και λικέρ θα παρουσιαστούν από τον καλύτερο οινοχόο της Ελλάδος για το 2016, Άρη Σκλαβενίτη. 

Για τα τοπικά προϊόντα θα μιλήσει η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια γαστρονομικής τηλεοπτικής εκπομπής Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη, ενώ chef και μάγειρες θα παρουσιάσουν τη σαμιακή γαστρονομική ταυτότητα στην καλύτερή της έκφραση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου