Κυριακή, 13 Αυγούστου 2017

Σάμος: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διοργάνωση " Ο Τουρισμός συναντά την τοπική παραγωγή των νησιών μας"

Ολοκληρώθηκε σήμερα το βράδυ 13 Αυγ 2017 η τριήμερη διοργάνωση  " Ο Τουρισμός συναντά την τοπική παραγωγή των νησιών μας" της  Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου-ΠΕ Σάμου σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Σάμου και τον Εμπορικό Σύλλογο Σάμου.
Για ένα τριήμερο (11, 12 και 13 Αυγούστου) και σε ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα 30 τοπικοί παραγωγοί  προκάλεσαν το έντονο ενδιαφέρον όχι μόνο των επισκεπτών  αλλά και των μόνιμων κατοίκων, με την παρουσίαση των ιδιαίτερων προϊόντων τους όπως κρασί, ελαιόλαδο, μέλι, ούζο, μαρμελάδες ,σπιτικά γλυκά, βότανα και μυρωδικά. 
Ξεχωριστή στιγμή αποτέλεσε η παρουσία και βράβευση από την Περιφερειακή Ενότητα Σάμου του Σαμιώτη Master Chef 2017 Λάμπρου Βακιάρου, που με την πρόσφατη μεγάλη του επιτυχία διαφήμισε το νησί μας πανελλαδικά, δημιουργώντας πιάτα βασισμένα στα τοπικά προϊόντα του νησιού.


Επίσης, ξεχωριστή νότα στην εκδήλωση πρόσθεσαν οι Σαμιώτες  executive chef Βαγγέλης Μπιλιμπάς και Ασλάνης Παντερλής, οι chef Αλεξάνδρα Μαγκλή, πρωτεργάτης του Tinos Food Festival, και Φωτεινή Φουρτούνη αλλά και ο bartender Ιωακείμ Ζαβουδάκης οι οποίοι παρουσίασαν πιάτα και ποτά με τοπικά προϊόντα της Σάμου.
Ο κόσμος τίμησε με την παρουσία του την προτόγνωρη αυτή διοργάνωση , γνώρισε τα τοπικά προϊόντα και τους τρόπους παραγωγής τους καθώς και την ποικιλία και μοναδικότητα της φύσης της Σαμιακής γής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου