Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2018

Φούρνοι- Σάμος: Καταγγελία - καταδίκη της ''Εθελοντικής ομάδας προστασίας αδέσποτων'' για την δηλητηρίαση με φόλες 80 γατιών


Φωτογραφία της Eleni Mylona.

Η '' Εθελοντική ομάδα προστασίας αδέσποτων '' των Φούρνων, κατήγγειλε τη συστηματική δηλητηρίαση με φόλες ογδόντα (80) αδέσποτων - οικόσιτων γατιών και ενός (1) οικόσιτου σκύλου.
Συγκεκεριμένα αναφέρει στην καταγγελία:  
''Τις τελευταίες ημέρες, στους Φούρνους αντιμετωπίσαμε ένα πολύ τραγικό και δυσάρεστο περιστατικό.
Συγκεκριμένα από τις αρχές του Φλεβάρη μέχρι και τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, φωλιάστηκαν περισσότερα από ογδόντα (80) ημι-οικόσιτα γατάκια καθώς και ένα οικόσιτο σκυλάκι.

Η ειρωνεία είναι πως το καλοκαίρι του 2017 ομάδα εθελοντών κτηνιάτρων είχαν προβεί σε στείρωση αρκετά μεγάλου αριθμού γατιών.
Δυστυχώς, αυτό δεν εμπόδισε καθόλου τους ασυνείδητους να προβούν σε μια αδικαιολόγητη όσο και σκληρή πράξη.
Οι κάτοικοι εξαγριώθηκαν με το τραγικό θέαμα των νεκρών ζώων. Μάλιστα μία ομάδα εθελοντών, συνέλεξε όσα περισσότερα «πτώματα» μπορούσαν, προέβηκε σε ενημέρωση της Δημοτικής Αρχής Φούρνων Κορσεών καθώς και σε καταγγελία κατά αγνώστου ή αγνώστων στον Αστυνομικό Σταθμό Φούρνων Κορσεών. Η ομάδα αυτή, επικοινώνησε με το Φιλοζωικό Σωματείο Σάμου απ’ όπου και εστάλλει ενημερωτικό υλικό (αφίσες και ενημερωτικά φυλλάδια) τα οποία και διανεμήθηκαν προς ευαισθητοποίηση και αντίδραση στους κατοίκους του νησιού.
Καταδικάζουμε την αδυσώπητη αυτή ενέργεια που καθόλου δεν τιμά τον τόπο μας και, καλούμε όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες, να αφυπνιστούν και να ενισχύσουν την προσπάθεια αναζήτησης των δραστών καθώς και προστασίας των αδέσποτων.
Η εθελοντική ομάδα προστασίας αδέσποτων.( η πρωτη φωταγραφια με τα ζωα ζωντανα την πρωτη μερα )''
Φωτογραφία της Eleni Mylona. Φωτογραφία της Eleni Mylona. 
Φωτογραφία της Eleni Mylona.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου