Σάββατο, 3 Φεβρουαρίου 2018

Τις εγκαταστάσεις παραγωγής ορχιδέας στη Σάμο επισκέφθηκε ο Ανιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Νίκος Κατρακάζος


Φωτογραφία του Nikos Katrakazos.

Τις εγκαταστάσεις παραγωγής ορχιδέας  του πρωτοπόρου Γιακουμή Αμυρσώνη και της οικογένειας τους αλλά και των αδελφών Γαρουφαλή, επισκέφθηκε σήμερα ο Ανιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Νίκος Κατρακάζος.
''Εντυπωσιακές εικόνες από τις πρωτοποριακές όχι μόνο για το νησί μας αλλά και τη χώρα μας. Ο πρωτογενής τομέας των νησιών μας έχει αμέτρητες δυνατότητες και οι ‘άνθρωποι αυτοί αξίζουν πολλά μπράβο.'' δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης.

Φωτογραφία του Nikos Katrakazos.Θερμοκήπια ορχιδέας Γαρουφαλή


Τα θερμοκήπια ορχιδέας Μανόλη και Νίκου Γαρουφαλή ξεκίνησαν τη λειτουργία τους το έτος 1998. Οι σύγχρονες και άρτια εξοπλισμένες εγκαταστάσεις τους βρίσκονται στην περιοχή «Μεσόκαμπος» του Δημοτικού Διαμερίσματος Μυτιληνιών, του Δήμου Πυθαγορείου.
Σήμερα καλύπτουν συνολικά έκταση 15 στρεμμάτων, με μια δυναμική προοπτική εξέλιξης και ανάπτυξης, η οποία θα εξαρτηθεί από τις εμπορικές δραστηριότητες και τις απαιτήσεις της ντόπιας και ξένης αγοράς . Η καλλιέργεια της ορχιδέας γίνεται αποκλειστικά και μόνο στο νησί της Σάμου και είναι μοναδική σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, συνεπώς ο στόχος και οι δυνατότητες διεύρυνσης και αύξησης της παραγωγής είναι τεράστιες.
Φωτογραφία του Nikos Katrakazos.Στη συγκεκριμένη μονάδα καλλιεργούνται αποκλειστικά τα είδη CIMBIDIUM STANDARD (μεγάλο λουλούδι) και CIMBIDIUM MINI (μικρό λουλούδι), μέσα από μοντέρνα συστήματα και σύγχρονες τεχνικές καλλιέργειας και κάτω από τον επιστημονικό έλεγχο και τη τεχνική παρακολούθηση, υποστήριξη και επίβλεψη δύο επιστημόνων, που πέρα από την επιστημονική τους γνώση και εμπειρία, διαθέτουν άριστα εμπορικά χαρακτηριστικά, τα οποία τους παρέχουν τη δυνατότητα προγραμματισμού, εφαρμογής και κάλυψης εξολοκλήρου του πλέγματος καλλιέργεια - παραγωγή - διάθεση.

Φωτογραφία του Nikos Katrakazos. Φωτογραφία του Nikos Katrakazos.
Φωτογραφία του Nikos Katrakazos. Φωτογραφία του Nikos Katrakazos.
πληροφορίες από orchids.gr 
Φωτο από f/b Νίκος Κατρακάζος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου