Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020

Σάμος: Πολίτης με το Ι.Χ αυτοκίνητό του εκτέλεσε χρέη ...ασθενοφόρου μεταφέροντας ασθενή


Αποτέλεσμα εικόνας για ασθενοφορο

Το «χάρο» με τα μάτια της είδε κυρία από το Καρλόβασι , ο οποίος απειλούσε να της πάρει τον σύζυγό της μέσα από τα χέρια της σήμερα το πρωί.
Ο σύζυγός της, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρό καρδιοαναπνευστικό πρόβλημα, λίγο πριν τις 10 το πρωί την φώναξε κοντά του,  καθώς   δεν μπορούσε να αναπνεύσει λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε.
Η κυρία  κάλεσε το Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου, προκειμένου να  φτάσει στην οικία της ασθενοφόρο και να παραλάβει στον ασθενή, αλλά δυστυχώς για μια ακόμη φορά   οδηγός δεν υπήρχε.
Η κόρη της, η οποία ειδοποιήθηκε από την μητέρα της ,  μέσα σε λίγα λεπτά έφτασε στο Κέντρο Υγείας, εκλιπαρώντας τον γιατρό και το προσωπικό του Κέντρου Υγείας να μεταβούν στην οικία των γονέων της και να  μεταφέρουν άμεσα τον πατέρα της,  καθώς ο χρόνος μετρούσε αντίστροφα για αυτόν και τα λεπτά που κυλούσαν ήταν εις βάρος του ασθενούς.
Κανείς όμως δεν βρέθηκε να ανταποκριθεί στο κάλεσμά της,   ακόμη και στην περίπτωση που ο ασθενής ήταν μόλις λίγα μέτρα από το Κέντρο Υγείας,  μια και η νομοθεσία  το απαγορεύει.
Συμπολίτης μας, ο οποίος παρακολούθησε τις αγωνιώδεις   φωνές διαμαρτυρίας της κυρίας μέσα στο νοσηλευτικό ίδρυμα,   προσφέρθηκε  οικειοθελώς   και με το όχημα του και μαζί με την κόρη του  μετάφεραν τον ασθενή στο Κ.Υ και στην συνέχεια το ΕΚΑΒ τον μετέφερε στο νοσοκομείο του νησιού.
Δυστυχώς μέχρι σήμερα κανείς δεν αντιλαμβάνεται ότι, θεμέλιος λίθος κάθε συστήματος υγείας στις Δυτικές χώρες είναι η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας .
Στη χώρα μας η ΠΦΥ μοιάζει με το «Γεφύρι της Άρτας», αφού μέσα από ατέρμονες παλινωδίες και άστοχα νομοθετήματα, δεν έχει κατορθωθεί ακόμα να θεμελιωθεί και να αναδειχθεί ο καθοριστικός ρόλος των Κέντρων Υγείας.
Οι ιθύνοντες; απλοί παρατηρητές της κατάστασης!
samospress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου